2 maj

Det var inte många av barnen som varit på någon majbrasa, inte så konstigt med tanke på vilket väder vi hade på valborgsmässoafton. I slutet på förra veckan så pratade vi om varför vi firar valborg och tänder eldar och så gjorde vi egna fina majbrasor.

Vi har haft ett litet sagotema i förra veckan. Vi har lyssnat på olika slags sagor och pratat om vad en författare är och tittat på fina illustrationer. Efter att vi lyssnat och pratat om HC Andersen så ritade alla egna bilder ur sagan ”Dummer Jöns” . Det var roligt att se hur vi alla tänker lite annorlunda men ändå lite lika. Några av barnen blev inspirerade och påbörjade att skriva egna sagor också. Vi tillverkade böcker av papper och så skrev vi på dator i programmet ”story bird” men det blev något fel så jag har inte lyckats att spara ner den sagan ännu…

Vi tittade närmare på bokstaven X, som vanligt så tränade vi skrivriktning, lyssnade och letade ljud. Idag så gjorde vi likadant med bokstaven Ä och i morgon så ska vi titta på lite djur som börjar på Ä….

 

 

Idrottshallen är ännu stängd så idag passade vi på att vara utomhus tillsammans och leka:)

Det är mycket blött så nu behövs det extrakläder, galonbyxor och vantar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *